Actualitat
El CHV i Osona Contra el Càncer renoven el conveni de col·laboració per reforçar els serveis d'Oncologia i Salut Mental

El CHV reforça els serveis d’Oncologia i Salut Mental

El Consorci ha renovat el conveni de col·laboració amb Osona Contra el Càncer per garantir el suport emocional dels pacients oncològics i el seu entorn més proper.

El Consorci Hospitalari de Vic i Osona Contra el Càncer han renovat el conveni de col·laboració per finançar la presència d’una psicooncòloga. Aquesta figura, a més d’oferir suport emocional als pacients amb càncer i al seu entorn més proper, també realitza intervencions i sessions multidisciplinàries a la Unitat de Cures Pal·liatives de l’Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic.

En aquest context, Osona Contra el Càncer sufraga els costos econòmics i laborals relacionats amb la prestació del nou servei especialitzat a través d’una inversió anual d’aproximadament 80.000 euros.

Entre un 30% i un 50% de les persones amb càncer experimenten un malestar psicològic significatiu i la necessitat de suport professional per fer-hi front. Amb la incorporació del nous professional, l’objectiu és proporcionar espais de confiança i assessorament per afrontar ansietats, depressions i altres símptomes derivats del procés oncològic, sempre en col·laboració amb els equips especialitzats del centre.

Nou material sanitari

D’altra banda, Osona Contra el Càncer ha entregat a l’Hospital Universitari de Vic i a l’Hospital Universitari de la Santa Creu, equipaments com bancades, cadires, matalassos i altres utillatges que es destinen a la Unitat d’Oncologia i de Pal·liatius dels centres mèdics. Aquestes aportacions proporcionen major confort als pacients així com espais més acollidors i tranquil.

Font: Nació Osona