Agenda

Carregant Esdeveniments

« Tots els esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Dia Mundial Contra el Càncer

4 febrer

 

Aquest 4 de febrer se celebra, com cada any, el Dia Mundial contra el Càncer. Les entitats de la FECEC, Junts contra el Càncer ens sumen a aquesta commemoració amb múltiples activitats durant la jornada i els dies previs i posteriors. A més, com cada any, s’afegeixen a la campanya internacional, que per segon any porta per lema és “Per unes cures més justes”. Centenars d’activitats se celebraran arreu del món per recordar-nos el nostre paper necessari i actiu per a reduir l’impacte mundial del càncer.

CAMPANYA INTERNACIONAL “PER UNES CURES MÉS JUSTES”

El Dia Mundial contra el Càncer, creat l’any 2000, ha crescut fins a convertir-se en un moviment positiu perquè tots, en qualsevol lloc, s’uneixin en una sola veu que s’enfronti a un dels majors desafiaments de la nostra història. La campanya està impulsada per la Union for International Cancer Control (UICC), un organisme que lidera i unifica aquesta convocatòria sota un mateix lema mundial.

Per segon any consecutiu, el lema és “Per unes cures més justes”. La meitat de la població mundial no té accés a tots els serveis sanitaris essencials. En relació amb el càncer, a moltes persones se’ns nega l’atenció bàsica, malgrat el fet que vivim en un temps d’avanços impressionants en la prevenció, diagnòstic i tractament del càncer.

Es tracta de la desigualtat, i està costant vides. Els qui busquen tractament contra el càncer troben barreres a cada pas. Els ingressos, l’educació, la localització geogràfica i la discriminació basada en l’ètnia, raça, gènere, orientació sexual, edat, discapacitat i estil de vida només són uns pocs dels factors que poden afectar negativament l’atenció. Els grups més desfavorits són també aquells amb més probabilitat de tenir major exposició a factors de risc com el tabac, una dieta poc saludable o perills mediambientals.

La falta d’igualtat afecta a tothom. Potser que et sembli que la bretxa d’igualtat no t’afecta personalment, però segurament afecta a algú que coneixes. Podem acabar amb la desigualtat. La realitat avui dia és que qui siguis i on visquis pot suposar la diferència entre la vida i la mort i no és just. Però podem canviar-ho. És el nostre moment d’actuar.

Més informació a www.worldcancerday.org

Font: juntscontraelcancer.cat

Mostra els detalls

Data
4 febrer

Mostra els detalls

Data
4 febrer