Actualitat
Per molts anys, Osona Contra el Càncer!

Per molts anys, Osona Contra el Càncer!

21 d'abril de 2023: Tal dia com avui fa 25 anys es presentava de forma oficial Osona Contra el Càncer.

“NÚMERO SET-CENTS SETANTA-DOS.————————

 CONSTITUCIÓ D’ASSOCIACIÓ

A Vic, la meva residència, el dia vint-i-u d’abril de mil nou-cents noranta-vuit.————————–”

Així comença l’escriptura pública de constitució d’OSONA CONTRA EL CÀNCER i d’això, senyores i senyors, just avui, dia 21 d’abril, en fa 25 anys!

Un fort aplaudiment per als socis fundadors i a tots aquells que, per motius obvis (no hi cabien tots!), no van poder ser aquell dia a la notaria, però que van acompanyar i impulsar la iniciativa de crear la nostra associació.

Hi ha gent que hi ha estat des de l’inici, d’altres ens hem incorporat una mica més tard. Hi ha gent que, fins i tot, un dia va decidir que el seu vincle amb Osona Contra el Càncer no es podia trencar un cop acabada la seva vida terrenal. Aquesta gent no ens deixarà mai. A tots i a totes elles, gràcies per la generositat. Gràcies per estimar tant Osona Contra el Càncer. Des d’aquí, el nostre més sentit reconeixement. El vostre llegat ens ajuda i ajudarà sempre a continuar i a créixer!

En aquests vint-i-cinc anys, l’entitat ha fet un munt de coses i ha evolucionat com no ens podíem ni imaginar. Cada dia som més presents a les xarxes socials, per exemple: gairebé un miler de persones ens segueixen a Facebook, Twitter o Instagram. Ens demanen hora i ens fan consultes a través de la pàgina web i del correu electrònic. Tot plegat, impensable 25 anys enrere.

Però no ens hem convertit en una entitat virtual i impersonal, perquè Osona Contra el Càncer també és presència, presència a peu de carrer, una presència articulada a través de totes i cadascuna de les nostres juntes locals i de la gent meravellosa que en forma part.

Som activistes socials que no esperem que les coses passin, sinó que ens avancem i fem que realment siguin possibles. Som gent que accepta la realitat del càncer, però que no s’hi conforma i treballa de valent per millorar les circumstàncies que l’envolten. I tot això, des del voluntariat.

Des d’aquí us convido a tots i a totes a celebrar com ens mereixem aquests 25 anys de vida. Hem fet, fem i farem tant com podrem i sabrem per ajudar i empènyer. Us asseguro que se’ns gira feina, molta feina. Com diuen els activistes socials més guerrers: “senyores i senyors, ens veiem als carrers”… però, a nosaltres, ens trobaran amb la guardiola!!!

 

Cristina Herrera Guardiola
Presidenta d’Osona Contra el Càncer

Osona, abril de 2023