ArTabac Acció contra el tabac

Què és ArTabac?

ArTabac és un projecte organitzat per Osona Contra el Càncer que té com a objectiu conscienciar els adolescents i també els adults de la necessitat imperiosa de no començar a fumar o bé de deixar-ho de fer.

A qui va adreçat?

Va adreçat a l’etapa de l’Ensenyament Secundari, concretament a 2n d’ESO, perquè entenem que és l’edat en què els adolescents solen iniciar-se en aquest hàbit tan nociu.

En què consisteix el projecte?

Els/les alumnes que participin en el projecte han de realitzar i presentar un vídeo (amb les eines adients), d’un màxim de temps d’1 minut i mig que posi clarament de manifest la nocivitat del tabac (que és un hàbit no saludable, que el tabac acaba matant o generant molt mala qualitat de vida, etc…) i que cal no començar a fumar o bé deixar de fer-ho.

El Centre farà arribar a Osona Contra el Càncer els seus 5 millors treballs i un Jurat (format per membres d’ OCC, dels Centres i professionals experts en la matèria) decidirà els 3 treballs guanyadors.

Hi ha premis?

I tant! Hi ha un màxim de 3 premis. El 12 alumnes dels treballs premiats seran obsequiats amb una sortida conjunta a Port Aventura, acompanyats pel professorat. Pactarem la data amb els Centres.

Els/les guanyadors/es del 1r Premi rebran (a més a més de la sortida a Port Aventura) una tablet.

Els/les guanyadors/es del 2n Premi rebran (a més a més de la sortida a Port Aventura) un xec regal (per valor de 100 €) bescanviable en una botiga de material esportiu.

Com puc participar-hi?

Durant aquest curs 2023-24 estem duent a terme una prova pilot del projecte i hem escollit 7 centres (alguns públics, d’altres concertats) de tota la comarca d’Osona. Tenim la voluntat que el projecte s’estengui com una taca d’oli i es consolidi a la comarca, calant fons, com la pluja menuda, en els hàbits dels nostres adolescents.

Els centres d’enguany són:

 • Institut “Castell del Quer” de Prats de Lluçanès
 • Institut de Gurb
 • Institut “Les Margues” de Calldetenes
 • Institut “Antoni Pous” de Manlleu
 • L’Escorial de Vic
 • La Salle de Manlleu
 • Sagrats Cors de Centelles

Materials

Material corporatiu
Logotip ArTabac
380.50 KB

Logotip OCC 25 anys
725 KiB

Logotip OCC fons blanc
0.00 KB

Logotip OCC fons blanc
762 KB

Logotip OCC vectorial
687 KB

Logotip OCC fons transparent
28 KB

  Contacte

  Si teniu qualsevol dubte o consulta sobre el projecte ArTabac organitzat per Osona Contra el Càncer podeu posar-vos en contacte amb nosaltres mitjançant el nostre formulari de contacte o per correu electrònic a: tac.r1713035070ecnac1713035070leart1713035070nocan1713035070oso@c1713035070abatr1713035070a1713035070

  ArTabac és un projecte organitzat per

  Associació d’ajuda i suport a malalts i pacients de càncer a la comarca d’Osona