Actualitat
Cristina Herrera, d’Osona contra el Càncer, Osonenca de l’any 2023

Cristina Herrera, d’Osona Contra el Càncer, Osonenca de l’any 2023

El guardó s’ha proclamat aquest divendres a la nit en una gala des del teatre Àngel Guimerà de Santa Eugènia de Berga.

La presidenta d’Osona contra el Càncer, Cristina Herrera, ha estat guardonada aquest divendres a la nit amb el premi Osonenc de l’Any 2023, que concedeix el grup EL 9 NOU a partir de la votació dels seus lectors, en la gala que s’ha fet al teatre Àngel Guimerà de Santa Eugènia de Berga. Herrera, visiblement emocionada en el moment de recollir el premi, havia compartit nominació amb el cuiner Toni Sala d’Olost i el claretià Joan Soler.

En el moment d’intervenir encara com a finalista, Herrera ha reconegut que “quan em van dir que havia estat nominada no m’ho podia creure”. Ella porta dos anys a la presidència d’una entitat amb més de 25 anys d’història i que ja ha recollit més de 5 milions d’euros que ha destinat a campanyes, equipaments i programes per a l’atenció de persones malaltes de càncer i les seves famíles.

Herrera ha volgut deixar clar que aquest és un premi col·lectiu, que fa extensiu als “centenars i milers de persones que se’l mereixen, al voluntariat, a les juntes locals, i a tothom qui col·labora…”. Ha tingut un reconeixement concret, també, per a aquell grup de persones que el 21 d’abril de 1998 van assumir la responsabilitat de recaptar diners per poder millorar la vida de les persones”: els fundadors d’Osona contra el Càncer, que avui compta amb dos mil associats.

La nova Osonenca de l’Any ha tingut també paraules d’agraïment “per la paciència dels de casa, dels amics, dels companys de feina, que saben que l’agenda d’Osona contra el Càncer també els afecta”. I ha acabat el seu discurs desitjant que “el dia que no hi siguem, que sigui perquè no cal. Mentrestant, estarem a la vostra disposició”.

Font: El 9 Nou