Actualitat
Osona Contra el Càncer entrega els premis de la primera edició del projecte ArTabac

Osona Contra el Càncer entrega els premis de la primera edició del projecte ArTabac

ArTabac és un projecte organitzat per Osona Contra el Càncer i adreçat a les escoles d’educació secundària de la comarca, que té com a objectiu conscienciar els adolescents sobre la nocivitat del tabac.

1a edició premis ArTabac
Osona Contra el Càncer, associació d’ajuda i suport a les persones malaltes de càncer a Osona, amb seu central a Vic (Barcelona) i delegacions a tota la comarca, ha lliurat els premis ArTabac a les escoles guanyadores, que es varen donar a conèixer el passat 31 de maig coincidint amb el Dia Mundial sense Tabac. L’acte s’ha celebrat aquest passat dijous dia 18 de juny a la Sala de la Cultura de l’Ajuntament de Gurb.

En aquesta primera edició s’han presentat 26 treballs, d’entre els quals s’han seleccionat els tres guanyadors:

🥇 PRIMER PREMI: Equip THE STARS de l’Institut de Gurb
🥈 SEGON PREMI: Equip ARTABAC1 de l’Escola Sagrats Cors de Centelles
🥉 TERCER PREMI: Equip LM1 de l’Institut “Les Margues” de Calldetenes

Josep Casassas, alcalde de Gurb, ha donat la benvinguda a tots els assistents i, tot elogiant la tasca de l’associació, ha donat pas a Mercè Puntí, coordinadora del projecte, qui ha destacat la bona acollida que ha tingut la campanya per part de tots els centres participants en aquesta primera edició. Seguidament Cristina Herrera, presidenta d’Osona Contra el Càncer i acabada de nomenar Osonenca de l’any 2023, ha pres el torn de paraula tot recordant a totes les escoles d’ensenyament secundari que la convocatòria per a la segona edició (curs 2024/2025) ja és oberta i que poden inscriure’s omplint el formulari que trobaran a www.artabac.cat.

Cristina Herrera ha fet saber a tots els assistents que els vídeos guanyadors (i la resta de treballs presentats) es poden veure a www.artabac.cat i també al canal de YouTube de l’associació, i ha convidat a seguir i a compartir els treballs, per tal de conscienciar a la població de la nocivitat del tabac.

A continuació, s’ha procedit al lliurament dels premis: un viatge a Port Aventura per a tots els guanyadors, una tauleta per a cada membre de l’equip mereixedor del primer premi i un xec regal de 100 euros (a bescanviar per material esportiu) per a cada membre de l’equip guanyador del segon premi.

L’acte ha finalitzat amb un petit refrigeri, que ha servit d’espai distès per a la conversa entre els assistents.

Osona Contra el Càncer vol donar les gràcies a l’Ajuntament de Gurb per la cessió de la Sala de la Cultura (on s’ha celebrat aquest acte) i a Deteinco, per la seva col·laboració en el subministrament de les tauletes.