Actualitat
Mercè Puntí, Cristina Herrera i Jordi Grabolosa, que ha dissenyat tot l'entorn informàtic i d'imatge de la campanya | Foto: Albert Llimós

Osona Contra el Càncer porta als instituts la campanya antitabac

La campanya, presentada en societat durant l’última assemblea ordinària de l’associació celebrada el passat 15 de març, porta per nom ArTabac i té com a objectiu conscienciar els adolescents sobre la nocivitat del tabac.

Set centres educatius de Vic, Manlleu, Centelles, Prats de Lluçanès, Gurb i Calldetenes participen aquest curs en el projecte ArTabac, impulsat per Osona contra el Càncer per prevenir sobre el consum de tabac entre els adolescents, i que ara esta arribant a la seva fase final. A banda de la finalitat pedagògica, que és l’essencial, és també un concurs: es premiaran els tres millors clips de conscienciació contra el consum de tabac elaborats per alumnes de 2n d’ESO, que són els grups-classe a qui s’adreça específicament la campanya.

Cada centre, després de treballar el tema durant el curs, en podrà enviar cinc, elaborats per grups de quatre alumnes. “Reactivem en un altre format la campanya que s’havia fet anys enrere i que la pandèmia ens va impedir d’engegar quan teníem previst”, explica Mercè Puntí, membre de la junta i una de les coordinadores de la campanya. Per a aquesta primera edició, que s’entén com una prova pilot, s’han escollit els centres participants “amb criteris d’entorn i de territorialitat”, diu Puntí. La idea és que a partir del curs vinent s’obri a tots els que hi estiguin interessats.

La presidenta d’Osona contra el Càncer, Cristina Herrera, destaca que recuperant el projecte a Secundaria “cobrim amb campanyes i accions tot l’espectre educatiu, des d’infantil fins a la universitat”, i que és especialment important abordar l’àmbit de l’adolescència “perquè s’hi està detectant un increment del consum de tabac”. De fet, no és gens gratuït que la campanya se centri en els estudiants de 2n d’ESO. “Ens ho van suggerir els mateixos centres”, expliquen. A banda d’això, l’entitat ha posat a disposició dels instituts participants dos metges pneumòlegs per a xerrades de conscienciació. Els vídeos, que es poden enviar fins al 12 d’abril, seran valorats per un jurat amb professionals de la medicina, la comunicació i el màrqueting, i d’Osona contra el Càncer. L’entrega de premis es farà el 31 de maig, coincidint amb la celebració del Dia sense Fum. Els tres equips seleccionats tindran de premi un dia a Port Aventura. El primer premi inclourà, a més, una tauleta per a cada alumne del grup i el segon, un xec de 100 euros per comprar roba esportiva.

Podeu trobar més informació a la pàgina de la campanya: www.artabac.cat.

Font: El 9 nou | Foto: Albert Llimós