Actualitat
La FECEC posa en marxa, un any més, la campanya de protecció solar "La teva pell té memòria".

Pren el sol amb cura: la teva pell té memòria

La FECEC posa en marxa, un any més, la campanya de protecció solar "La teva pell té memòria".

Ara que ja ha arribat el bon temps, i a les portes de l’estiu, són molts els qui volen gaudir de l’aire lliure i prendre el sol. Cal, però, que l’exposició solar es faci amb molta cura i prendre consciència de la importància de la prevenció del càncer de pell. Per aquest motiu, la FECEC, Junts contra el Càncer posa en marxa, un any més, la campanya de protecció solar ‘La teva pell té memòria’.

La campanya incideix en 10 punts (consells) per prevenir el càncer de pell i altres efectes produïts per una exposició al sol sense la deguda protecció:

 1. Començar a prendre el sol de manera gradual i augmentar l’exposició de manera progressiva.
 2. Posar la crema 30 minuts abans de prendre el sol. Utilitzar crema fotoprotectora amb un índex 30 o superior per les activitats diàries, i de +50 a l’estiu. Renovar la seva aplicació cada 2-3 hores i cada vegada que ens banyem.
 3. Evitar estar llargues estones al sol, entre les dotze del migdia i les quatre de la tarda.
 4. Buscar espais d’ombra, utilitzar roba de cotó, barrets, protector de llavis i ulleres de sol que protegeixin de les radiacions ultraviolades A/B.
 5. Nens: Posar-los barrets i roba de cotó sobretot a prop de l’aigua, ja que s’incrementa l’efecte de les radiacions solars.
 6. Nadons: No exposar-los directament a les radiacions solars, ja que la seva pell és més fina i delicada i es poden cremar amb més facilitat.
 7. Si està núvol, l’efecte de les radiacions solars existeix, i cal seguir les mateixes mesures de protecció.
 8. A la muntanya, extremar les mesures de protecció. Estem a més alçada i la intensitat dels raigs solars és major.
 9. A l’aire lliure, utilitzar sempre crema fotoprotectora quan fem activitats.
 10. El “sol artificial” no redueix la possibilitat de cremades solars i el desenvolupament posterior d’un melanoma.

ESPECIAL PRECAUCIÓ AMB ELS INFANTS

Amb els infants cal prendre precaucions especials, ja que la seva pell és més fina i sensible a les radiacions solars. De fet, més del 80% dels casos de càncer de pell es podrien prevenir si s’evitessin l’exposició intensa al sol i les cremades solars, especialment durant la infància i l’adolescència.

 • Aplica’ls la protecció solar adequada per l’edat.
 • Evita exposar-los directament al sol durant els primers mesos de vida.
 • A partir de l’any, quan són al sol, sempre han d’estar protegits amb roba de cotó i portar el cap tapat amb un barret que els protegeixi les orelles i el clatell.

Font: FECEC